Ratsastus on pyritty meillä tekemään mahdollisimman turvalliseksi. Kiinnitämme huomiota mm. seuraaviin asioihin:

1. Hevosten koulutustaso

Kun hevoset on oikein ja riittävän pitkälle koulutettu, on ratsastusta turvallista harrastaa. Kouluttamaton hevonen ja kokematon ratsastaja on aina huono yhdistelmä, sen takia meillä pääset opettelemaan ratsastusta turvallisten ja koulutettujen hevosten kanssa.

Koulutettu ja kokenut opettaja pystyy ennakoimaan turvallisuusriskit ja ennaltaehkäisemään onnettomuuksien syntymistä. Laura on kouluttautunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolla ja käy täydennyskoulutuksissa säännöllisesti päivittääkseen osaamistaan. Laura on toiminut ratsastuksenopettajana jo 10 vuotta ja hänellä on SPR:n ensiapukoulutus (EA1+EA2).

Turvalliset ratsastusolosuhteet syntyvät meillä aidatusta ja hyvin valaistusta ratsastuskentästä, valoisasta ja tilavasta maneesista sekä rauhallisista, autottomista maastoreiteistä, joille päästään suoraan tallin pihasta.

Iso osa onnettomuuksista sattuu hevosten hoitotilanteissa. Sen takia meillä alaikäiset hoitavat hevoset aina ratsastuksenopettajan tai muun kokeneen ja aikuisen hevosihmisen valvonnan alaisena, eivät koskaan yksin tai keskenään tallissa. Samalla opitaan tärkeitä hevosmiestaitoja ja ennakoimaan yllättäviä tilanteita. Hevoset asuvat laumassa pihatossa ja hevosten hoito vaatii erityisen varovaisuuden noudattamista kaikilta.

Kun ryhmäkoko on pieni, meillä vain 4-6 ratsukkoa samaan aikaan kentällä, ehtii opettaja huomioida kaikki paremmin ja voidaan ennakoida yllättäviä tilanteita helpommin kuin suuressa ryhmässä.

Ratsastaessa meillä kaikki käyttävät kypärää. Hyväksytyn turvakypärän saa lainaksi tallilta, mutta oma kypärä on hyvä hankinta heti harrastuksen alussa. Oma kypärä on aina päähän parhaiten sopiva. Estetunneilla käytämme turvaliiviä, joita saa tarvittaessa myös lainaksi tallilta. Hevosille sopivat satulat, oikein sovitetut jalustinhihnat, hevosille sopivat kuolaimet ja muut varusteet ovat luonnollisesti tärkeä osa turvallisuutta.

Tallilla kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä ja ohjeita, jotka on koottu satulahuoneen vihreäkantiseen kansioon. Tutustu niihin huolella.

Voit halutessasi tutustua tallimme turvallisuusasiakirjaan, jossa turvallisuudesta kerrotaan enemmän. Se löytyy satulahuoneesta.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä säännöistä, turvallisuusasiakirjasta tai tallin toimintatavoista, niin ota yhteyttä, vastaamme mielellämme! Samoin, jos sinulla on kehittämisehdotuksia tallin, toiminnan tai kotisivujen suhteen, kuuntelen niitäkin mielelläni. Palautetta voit antaa nimettömänäkin jättämällä postia postilaatikkoon.

Talli täyttää hyväksytyn ratsastuskoulun kriteerit toiminnan osalta. Hyväksyntää on anottu SRL:stä. SRL:n hallitus on maaliskuun 2010 kokouksessaan hyväksynyt Ratsastuskoulu Saajan tallin. Talli ei ole vakuuttanut ratsastajia, huolehdithan siis vakuutusturvastasi!

 

Saajan Talli - Ratsasta Turvallisesti!