Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04

Ratsastustunnit

Näillä sivuilla on paljon tärkeää asiaa. Tutustu huolellisesti niin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja väärinymmärryksiltä. Lue ensin tuntikuvaukset ja mieti mikä ryhmä sopisi sinulle. Tarkista sen jälkeen lukujärjestyksestä itsellesi sopiva aika ja hinnastosta tunnin hinta. Varaa tuntisi puhelimitse 040 565 0909 tai sähköpostilla (laura.kajanto(at)saajantalli.net). Jos joudut perumaan jo varatun tunnin, katso peruutuskäytäntö!

Ratsastustunteja järjestetään arki-iltaisin klo 16-20, yleensä illan ensimmäiset tunnit ovat ponitunteja ja viimeiset aikuisten ryhmiä. Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestetään eripituisia maastoretkiä, viikonloppukursseja sekä tunteja tilauksesta ryhmille (2-4 hlöä).

css templates

Meillä ratsastat luotettavilla, osaavilla ja koulutetuilla hevosilla/poneilla vaihtelevasti koulu- ja esteratsastusta pienissä tasoryhmissä. Vakiotuntien ratsastusryhmiin otetaan maks. 6 hlöä per ryhmä. Aivan tallin pihasta pääsee autottomille metsäteille ja poluille, joten maastoretket kuuluvat halutessasi vakiotuntien ohjelmaan aina kun sääolosuhteet sallivat. Pienille ryhmille järjestämme ratsastusta myös tilauksesta - kokoa oma ryhmäsi ja varaa teille sopiva aika.

Jos sinulla on kysyttävää vastaan mielelläni kysymyksiin niin sähköpostilla kuin puhelimellakin, tekstiviestikysymyksiin en ehdi vastata, mutta tuntivaraukset ja etenkin peruutukset voin ottaa vastaan myös tekstarilla. Meille pääset ratsastamaan myös lyhyellä varoitusajalla, joskus jopa samana päivänä!

Muita esiinnousseita käytännön asioita

Ratsastustunneille kannattaa varustautua sään mukaisella vaatetuksella ja omalla kypärällä, toki kypärän saat tarvittaessa lainata talliltakin. Turvaliiviä käytetään estetunneilla. Hevoset laitetaan kuntoon tunnin alussa yhdessä, tarhoihin ei saa mennä ilman lupaa itsenäisesti etukäteen. Hevosen ja omat varusteet kannattaa tuoda jo valmiiksi käden ulottuville, sekä etsiä mm. suojat valmiiksi. Lisää ohjeita hevosten kunnostamisesta löydät satulahuoneesta vihreästä kansiosta ja ilmoitustaululta. Viimeisen tunnin ratsastajat huoltavat hevosen yöpuulle, ja huolehtivat että kaikki hevosen varusteet (myös suojat ja harjat) tulevat takaisin omille paikoilleen.

Hevoset jaetaan opettajan toimesta ratsastajille mm. ratsastajien koon, taitojen, tasapainon, istunnan jne. mukaan. Yleensä toivomuksia voi ja saa esittää. Yhteinen tavoitteemme on, että jokainen saisi ratsastaa mieleisellään hevosella, koska silloin edistyminen on helpompaa. Meillä myös saa ratsastaa aina samallakin hevosella, jos se Sinusta tuntuu mukavimmalta ja parhaalta vaihtoehdolta. Hevostoiveita kannattaa esittää tunnin alussa ja mainita tunnin lopuksi seuraavan viikon toivetta. Hevostoiveita ei oteta vastaan tekstiviesteillä.