Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04

Tietoa

Hevosten kunnostus ratsastustuntia varten:

css templates

Hevoset otetaan yhdessä sisälle noin puoli tuntia ennen oman tunnin alkua. Noudatathan varovaisuutta, kun haet hevostasi laumasta. Hevosista osa laitetaan käytävällä, ja osa karsinoissa kuntoon. Sido hevosesi kiinni vetosolmulla ja tarvittaessa molemmin puolin. Jos laitat molemmin puolin kiinni, siirrä riimunnaru riimun sivulenkkiin. Ensin hevoset riisutaan mahdollisista loimista. Loimet (etenkin märät) viedään kuivumaan. Kuivan loimen voi laittaa karsinan väliseinän päälle. Hevonen harjataan pitkin, jämäköin vedoin myötäkarvaan. Jos harjatessa huomaat jotain poikkeavaa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle. Hevoset varustetaan aina järjestyksessä jalat-satula-suitset. Aloita siis suojista. Tarkista suojalistasta, mitä suojia hevosellasi käytetään. Suojat löytyvät yhteisestä laatikosta tai ovat kuivumassa kuivaustelineessä.

css templates

Satuloi hevonen, ja kiristä satulavyö ensin varovasti. Seuraavaksi hae kypärä päähän ja laita omat varusteet käden ulottuville. Kun suitsit hevosta, voit hyvin irrottaa riimun kokonaan, kun omat varusteet ovat jo valmiina. Kun kaikki ovat valmiina, lähdetään yhtäaikaa kentälle tai maneesiin.

Tunnin jälkeen:

css templates

Riisu hevoselta ensin suitset ja sujauta samalla riimu päähän. Laita hevonen kiinni. Sitten riisu satula ja suojat. Pese kuolaimet ja ripusta suitset omalle paikalleen niskahihnasta. Laita satulahuopa tarvittaessa erikseen kuivumaan. Kuraiset suojat pestään vesarissa vasta, kun siellä mahdollisesti oleva hevonen on lähtenyt pois. Puhtaat, pestyt ja märät suojat laitetaan kuivumaan. Kuivat ja puhtaat suojat laitetaan koriin pareittain.

Talvella hevoset loimitetaan. Loimen mahavyöt tulevat ristiin = oikealta edestä lähtevä mahavyö laitetaan vasemmalla puolella taakse kiinni ja päinvastoin. Häntäremmin voi sujauttaa hännän alta. Jalkalenkit kierretään samanpuoleisen jalan ympäri ja kiepautetaan toisen jalkalenkin ympäri. Edestä loimi laitetaan mahdollisimman kireälle, ettei se valu taaksepäin ja hankaa säkää. Tarkista, että kaikki remmit tulevat kiinni, ettei loimeen jää auki olevia hihnoja, joiden soljet hakkaavat hevosta sen liikkuessa. Jos/kun sinulla on epäselvyyttä, kysy neuvoa, autamme ja opastamme mielellämme.