Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04
hmm...

Ratsastuskurssit kesällä 2017 ovat ohi! Ensi kesän kursseista tiedotetaan näillä sivuilla alkuvuodesta 2018. Kurssitarjonta on suurinpiirtein kesän -17 kaltainen

Kaikilla kursseilla on ratsastusta kahdesti päivässä, teoriaa hevosista ja ratsastuksesta, hevosten hoitoa ja vapaata yhdessäoloa, mahdollisuus käydä uimassa. Tarjolla on hyvää kotiruokaa ja välipala, allergiat huomioidaan. Kurssilaisilla on oma tai kaverin kanssa yhteinen hoitohevonen tai -poni. Kursseilla ratsastetaan monipuolisesti koulua, puomeja/ esteitä ja maastossa. Kurssilla pääset kokeilemaan vikellystä! Käytössä on mukavat tilat tallin yläkerrassa, ja wc & suihku talossa. Kurssin lopuksi on leikkimieliset/oikeat kilpailut tai mahdollisuus suorittaa ratsastusmerkkejä, kilpailuihin ovat vanhemmat/sisarukset tervetulleita seuraamaan ja kannustamaan. Kurssin tarkempi sisältö ja tavoitteet muodostetaan leiriläisten omien toiveiden mukaan.

Ratsastuskurssien päivittäinen ohjelma räätälöidään ryhmän ratsastustason ja toiveiden mukaan. Lisäksi järjestetään 2 päivän maastoratsastusvaellus. Kaikille kursseille voit osallistua myös oman hevosen kanssa, hinta on sama sisältäen hevosen majoittumisen omin rehuin. Otamme enintään 12 kurssilaista/viikko emmekä valitettavasti pysty järjestämään alle 4 oppilaan kursseja. Kyselyt ja lisätietoja saat Lauralta parhaiten sähköpostitse laura.kajanto(at)saajantalli.net.

5. - 8. 6. Yleis/alkeisestekurssi poneilla/hevosilla (noin tasolla 40 - 60cm). Hinta ponilla 230€ hevosilla 280€

Ratsastusta tasoryhmissä 2h päivässä, leiriläisten toiveiden mukaan koulu- tai esteratsastusta, maastoilua, ratsastusleikkejä, istuntaharjoituksia liinassa jne. . Esteratsastuksessa aloitetaan helpoista puomitehtävistä ja edetään ratsastajien toiveiden ja tason mukaan pieniin estetehtäviin. Aikaisempi ratsastuskokemus vähintään alkeiskurssi, aikaisempaa esteratsastuskokemusta et tarvitse, vaikkei siitä toki haittaakaan ole. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

12. - 15. 6. Ponikurssi 7-11 -vuotiaille. Hinta 200€

Pienemmille junnuille suunnattu yleiskurssi, jossa perehdytään ratsastukseen monipuolisesti kurssilaisten toiveiden mukaan. Teoriassa käsitellään hevosten hoitoa ja ratsastusta. Kurssi sopii niin alkeiskurssin käyneille tai alkeiskurssiksi aloittelevalle ratsastajalle tai kertauskurssiksi aiemmin harrastaneille, ratsastukset tasoryhmissä. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

19. - 22. 6. Estekurssi junnuille 10-15 -vuotiaille (noin tasolla 50 - 90cm) Hinta ponilla 240€ hevosella 290€

Esteleirillä hypätään aloittaen puomitehtävistä ja edetään rataharjoituksiin. Ratsastusta on yhteensä 2,5 tuntia päivässä: 1½ tunnin esteratsastusharjoitus ja tunti joko koulua tai maastossa virkistäytymistä. Teoriassa syvennetään esteratsastustietämystä. Esteleiri sopii yli 10-vuotiaille innokkaille hyppääjille, joilla on edes vähän kokemusta esteistä. Voit hyvin osallistua myös omalla hevosella/ponilla. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

26. - 29.6. Yleis/ponikurssi 8-12 -vuotiaille Hinta 230€

Ratsastusta tasoryhmissä 2h päivässä, leiriläisten toiveiden mukaan koulu- tai esteratsastusta, maastoilua, ratsastusleikkejä, istuntaharjoituksia liinassa, vikellyskokeilu jne. Aikaisempi ratsastuskokemus vähintään alkeiskurssi.

3.-5.7. Ponikurssi 6-9 -vuotiaille eli Minikurssi. Hinta 100€

Kaikkein pienimmille poniratsastajille suunniteltu oma kurssi. Kurssipäivän kesto klo 10-14. Opettelemme harjaamaan ja varustamaan ponit ratsastustunnille. Harjoittelemme ratsastuksen perusasioita ja ponin hallintaa eri askellajeissa. Taluttaja on käytettävissä tarvittaessa. Sopii minituntilaisille ja muillekin alkeiskurssiksi.

3.-5.7. Äiti - lapsi -kurssi. Hinta 200€

Yhteiskurssi aikuiselle ja lapselle klo 10-16. Aamupäivällä lapset ratsastaa ja aikuiset auttaa tarvittaessa. Iltapäivällä aikuisten ratsastustunti ja lapsilla ohjattu ohjelmaa (keppihevostelua, leikkituokio ym.). Sopii lapsille alkeiskurssiksi ja huoltajalle kertauskurssiksi. Ei ikärajaa!!!

10. - 19.7. Oma poni -vuokraus. Hinta 200€

Vuokrauskurssilla ponin hoito ja ratsastus itsenäisesti, mutta valvotusti klo 10-14 välillä päivittäin. Sopii omatoimisille ja reippaille ratsastajille itsenäisesti tai huoltajan kanssa. Kysy lisää!

Kesän 2017 ratsastuskurssit aikuisille (K-20)

20.-23.7. Aikuisten ratsastuskurssi (tai -leiri). Hinta 250€, yöpyjille 300€

Voit osallistua mielellään myös omalla hevosella. Osallistujien toiveiden ja tavoitteiden mukaan räätälöity aikuisten oma ratsastus- ja virkistäytymisviikonloppu. Ratsastus tasoryhmissä, sopii alkeiskurssin käyneille. Kurssin kesto torstai-illasta sunnuntaihin. Teoriassa perehdymme mieltä askarruttaviin kysymyksiin hevosten ja ratsastuksen parista, mahdollisesti parannamme vähän muutenkin maailmaa.

Ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan Lauralle sähköpostilla. Pyydän kaikkia muita kautta tulleita ilmoittautumaan vielä sähköpostiin paikan varmistamiseksi! Vastaan myös mielelläni esiinnousseisiin kysymyksiin. Kun olet varannut paikkasi, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen leirikirjeen ja ohjeet varausmaksun maksamisesta. Leirille saavutaan maanantai-aamuna klo 10 mennessä ja leiri loppuu torstaina/perjantaina klo 16 mennessä. Kyyditykset lähimmälle linja-autopysäkille onnistuvat myös.

Ohjeellinen päiväohjelma:

klo 9 Tallille, hevosten hoito ratsastustunnille
klo 10 ensimmäisen ryhmän ratsastus
klo 11 toisen ryhmän ratsastus
klo 12 hevosten hoito
klo 13 lounas
klo 14 teoriaa ja välipala
klo 15-16 ensimmäisen ryhmän ratsastus
klo 16-17 toisen ryhmän ratsastus
klo 17 hevosten hoito

Tarkemmin päivän kulku sovitaan kurssilaisten/leiriläisten toiveiden mukaan ja riippuu toki myös kurssilaisten määrästä miten päivä etenee.