Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04
hmm...

Ratsastuskurssit kesällä 2019

Kaikilla kursseilla on ratsastusta kahdesti päivässä, teoriaa hevosista ja ratsastuksesta, hevosten hoitoa ja vapaata yhdessäoloa, kepparit ovat tervetulleita kaikille leireille. Tarjolla on hyvää kotiruokaa ja jälkiruoka, allergiat huomioidaan. Kurssilaisilla on oma tai kaverin kanssa yhteinen hoitohevonen tai -poni. Kursseilla ratsastetaan monipuolisesti koulua, puomeja/ esteitä ja maastossa. Kurssilla pääset kokeilemaan vikellystä! Käytössä on mukavat tilat tallissa ja maneesissa, wc talossa, ruokailu terassilla tai sateen sattuessa sisätiloissa. Kurssin lopuksi on leikkimieliset/oikeat kilpailut tai mahdollisuus suorittaa ratsastusmerkkejä, kilpailuihin ovat vanhemmat/sisarukset tervetulleita seuraamaan ja kannustamaan. Kurssin tarkempi sisältö ja tavoitteet muodostetaan leiriläisten omien toiveiden mukaan.

Ratsastuskurssien päivittäinen ohjelma räätälöidään ryhmän ratsastustason ja toiveiden mukaan. Kaikille kursseille voit osallistua myös oman hevosen kanssa, hinta on sama sisältäen hevosen majoittumisen omin rehuin. Otamme enintään 12 kurssilaista/viikko emmekä valitettavasti pysty järjestämään alle 4 oppilaan kursseja. Kyselyt ja lisätietoja saat Lauralta parhaiten sähköpostitse laura.kajanto(at)saajantalli.net.

3. - 6. 6. Ponikurssi 6-8 -vuotiaille Hinta 240€

Aivan pienimmille mineille suunnattu ponikurssi, jossa harjoitellaan perusasioita tiiviisti. Ratsastusta kahdesti päivässä. Teoriassa opetellaan ponin hoitoa ja varustamista ratsastustunnille. Aiempaa ratsastuskokemusta ei tarvita ja kurssi sopii myös alkeiskurssiksi. Ratsastukset tarvittaessa avustajan tai taluttajan kanssa;. Kurssipäivän kesto klo 9-16.

10. - 13. 6. Ponikurssi 8-12 -vuotiaille. Hinta 260€

Yleiskurssi, jossa perehdytään ratsastukseen monipuolisesti kurssilaisten toiveiden mukaan: esteharjoituksia, ratsastusleikkejä, istuntaharjoituksia liinassa, maastoratsastusta tai kokeillaan kärryajoa tai vikellystä. Ratsastusta 2h päivässä tasoryhmissä. Teoriassa käsitellään ponin hoitoa ja ratsastusta. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

17. - 20. 6. Alkeisestekurssi 8-12 -vuotiaille (noin tasolla 40 - 60cm) Hinta 280€

Ratsastusta tasoryhmissä 2h päivässä, leiriläisten toiveiden mukaan koulu- tai esteratsastusta, maastoilua, jne. . Esteratsastuksessa aloitetaan helpoista puomitehtävistä ja edetään ratsastajien toiveiden ja tason mukaan pieniin estetehtäviin ja rataharjoituksiin. Aikaisempi ratsastuskokemus vähintään alkeiskurssi, aikaisempaa esteratsastuskokemusta et tarvitse. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

24. - 27.6. Poniestekurssi 9-13 -vuotiaille (noin tasolla 50 - 70cm) Hinta 280€

Ratsastusta tasoryhmissä 2h päivässä, leiriläisten toiveiden mukaan koulu- tai esteratsastusta ja maastoilua. Aikaisempi ratsastuskokemus vähintään alkeiskurssi, aikaisempaa esteratsastuskokemusta et tarvitse. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

1.-4.7. Tehoestekurssi 10-16 -vuotiaille poneilla ja hevosilla. Hinta 295€

Ratsastusta kahdesti päivässä yhteensä 2,5 tuntia. Tehokkaat 1,5h estevalmennustunnit tasolla 50-100cm, aloittaen puomi ja kavalettitehtävistä ja edetään rataharjoituksiin. Aikaisempi ratsastuskokemus vähintään jatkokurssi, ja aikaisempaa esteratsastuskokemusta vähintään estealkeet. Osallistuminen mahdollista myös omalla ponilla tai hevosella. Kurssipäivän kesto klo 9-17.

Kesän 2019 ratsastuskurssit aikuisille (K-20)

11.-14.7. Aikuisten ratsastuskurssi. Hinta 280€

Voit osallistua mielellään myös omalla hevosella. Osallistujien toiveiden ja tavoitteiden mukaan räätälöity aikuisten oma ratsastus- ja virkistäytymisviikonloppu. Ratsastus pienissä (max. 5 ratsukon) tasoryhmissä, sopii alkeiskurssin käyneille. Kurssin kesto torstai-illasta sunnuntaihin. Teoriassa perehdymme mieltä askarruttaviin kysymyksiin hevosten ja ratsastuksen parista, mahdollisesti parannamme vähän muutenkin maailmaa. Kurssi alkaa torstaina illalla, perjantaina ja lauantaina ratsastusta kahdesti. Lauantai-iltana illanvietto rantasaunalla. Sunnuntaina leirikilpailut :) Aikuisten kurssille voimme ottaa enintään 10 kurssilaista.

16.-17.7. Istuntakurssi iltakurssina. Hinta 120€

Sannan tehokas ja intensiivinen istuntakurssi. Teoriaa ja mielikuvia, harjoitukset max. 3 ratsukon ryhmissä. Kurssi omin eväin.

Ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan Lauralle sähköpostilla. Pyydän kaikkia muita kautta tulleita ilmoittautumaan vielä sähköpostiin paikan varmistamiseksi! Kurssin voi myös varata suoraan verkkokaupasta saajantalli.suomalainenverkkokauppa.fi. Vastaan myös mielelläni esiinnousseisiin kysymyksiin. Kun olet varannut paikkasi, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen leirikirjeen ja ohjeet varausmaksun maksamisesta. Leirille saavutaan maanantai-aamuna klo 10 mennessä ja leiri loppuu torstaina/perjantaina klo 16 mennessä. Kyyditykset lähimmälle linja-autopysäkille onnistuvat myös.

Ohjeellinen päiväohjelma:

klo 9 Tallille, hevosten hoito ratsastustunnille
klo 10 ensimmäisen ryhmän ratsastus
klo 11 toisen ryhmän ratsastus
klo 12 hevosten hoito
klo 13 lounas
klo 14 teoriaa ja välipala
klo 15-16 ensimmäisen ryhmän ratsastus
klo 16-17 toisen ryhmän ratsastus
klo 17 hevosten hoito

Tarkemmin päivän kulku sovitaan kurssilaisten/leiriläisten toiveiden mukaan ja riippuu toki myös kurssilaisten määrästä miten päivä etenee.