Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04

Tuntikuvaukset

Tältä sivulta löydät tuntikuvaukset eli sen mitä hinta sisältää.Lukujärjestystä eli viikkosuunnitelmaa kannattaa myös vilkaista.Hinnasto löytyy täältä. Varaa tuntisi puhelimitse (040 565 0909) tai sähköpostilla ( laura.kajanto@aina.net ). Jos joudut perumaan jo varatun tunnin, katso peruutuskäytäntö!

Aloitteleville ratsastajille

Alkeiskurssilta on ratsastuksen aloittaminen luontevinta. Alkeiskurssilla opetellaan avustajan kanssa kunnostamaan oma hevonen tunnille ja ratsastuksen perusasioita. Taluttajaa voidaan käyttää tarpeen mukaan. Edetään ryhmän tason mukaan.

Alkeiskurssilla pikkuratsastajat tarvitsevat vielä avustajaa sekä ponin kunnostamiseen että taluttamiseen. Alle 8-vuotiaiden avustajana tulee olla oma huoltaja/isosisko/muu tuttu henkilö mukana.

#

Tämä tuo pienten lasten harrastukseen turvallisuutta, ja samalla myös aikuinen oppii ymmärtämään lapsen harrastusta. Alkeiskurssilla tunnista käytetään aina osa hevosten hoitoon, hevoset laitetaan itse kuntoon ratsastusta varten. Samalla opetellaan alusta lähtien turvallista hevosen käsittelyä, hyviä tallitapoja ja hevosmiestaitoja. Tunneilla ratsastusta on 30-40 min.

Aikuisten alkeiskurssilla kunnostamme yhdessä hevoset, jolloin kaikki saavat apua ja voivat kysyä neuvoja tarvittaessa. Ratsastusta aikuisten alkeiskurssilla on usein hieman enemmän kuin pienten kanssa (30-50min). Taluttajaakin tarvitaan harvemmin.

Minitunneilla ratsastusta on noin puoli tuntia. Minitunnit on tarkoitettu aivan perheen pienimmille. Taluttaja auttaa tarvittaessa, ja alle kouluikäisiltä toivomme myös oman aikuisen aktiivista osallistumista. Minitunneilta voit taitojen karttuessa jatkaa joko alkeiskurssille tai kesäkurssille. Minitunneille ei ole alaikärajaa, aivan perheen pienimmätkin voivat osallistua.

Junnuille:

#

Ponitunnit on tarkoitettu jo aikaisemmin ratsastusta harrastaneille tai alkeiskurssin käyneille alle 14-vuotiaille ja ponikokoisille (alle 165cm/60kg) nuorille, alaikärajaa ei ole. Ratsastajat jaetaan iän ja taitojen mukaan tasoryhmiin, jolloin jokaisen edistyminen pystytään parhaiten turvaamaan ja saadaan toivottavasti luotua ratsastajille mukava ja oppimista edistävä ryhmähenki. Ryhmän toiveiden mukaan opetusta voidaan painottaa tietylle osa-alueelle (esim. maastossa ratsastaminen/kouluratsastus/istunta jne.) Ponitunneilla hevoset laitetaan itse kuntoon, apua saa vielä tarvittaessa, mutta perusasiat hevosen kunnostamisesta on opittu jo alkeiskurssilla. Hevosten kunnostaminen tapahtuu aina aikuisen valvonnassa, mikä lisää turvallisuutta huomattavasti. Ratsastusta on ponitunneilla 60 min.

Pienten poniryhmä on alle 8-vuotiaiden lasten ratsastustunti. Ponit laitetaan kuntoon yhdessä oman aikuisen (äiti, isosisko, kummi tai mummi) kanssa. Loistavaa talliterapiaa nuorena tyttösinä ratsastaneille äideille. Tunneilla opetellaan ratsastusta hitaasti edeten ja hoputtamatta. Taluttajia voidaan tarvittaessa käyttää. Sopii myös aremmille poniratsastajille.

Isot junnut (yli 14-vuotiaat) ratsastavat hevostunneilla omassa ryhmässään tai aikuisten kanssa samoissa ryhmissä.

Estetunnit:

#

Estetunneilla harjoitellaan esteiden ylittämistä helpoista puomitehtävistä ja kavaleteista rataharjoituksiin asti. Estetunnille osallistuaksesi sinun tulee ratsastaa toisella ns. tavallisella viikkotunnilla.

Aikuisille omat ryhmät!

Iltatunneista osa on varattu vain aikuisten ratsastusta varten, näillä tunneilla K-18. Osa tunneista on yhteisiä isompien junnujen kanssa ryhmän kokoonsaamisen varmistamiseksi. Muuten toimitaan samoin kuin muillakin tunneilla, eli ratsastajat jaetaan tasoryhmiin taitojen ja tavoitteiden mukaan ja edetään ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Koska aikuisten tunti on illan viimeinen tunti, ovat hevoset yleensä tunneilla jo valmiina. Tunnin jälkeen aikuiset hoitavat ratsunsa yöpuulle, mihin kannattaa varata aikaa noin puoli tuntia ratsastuksen jälkeen. Aamupäiväratsastukseen jokainen kunnostaa oman ratsunsa itse sekä ennen että jälkeen tunnin, mihin kannattaa varata hieman lisäaikaa.

Pienryhmätunnilla ratsukoita on vain 3-4 yhtaikaa kentällä. Pystyt rauhassa keskittymään omaan ratsastukseen ja kysymään neuvoa kiperiin tilanteisiin. Ohjaus on yksilöllisempää kuin ns. tavallisissa ryhmissä. Pienryhmätunnit on varattu vain aikuisille, jotka ovat ratsastaneet aiemminkin.

Valmennustunnit Tallilla käy ulkopuolisia valmentajia niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Aktiivisten ratsastajien on mahdollista osallistua valmennuksiin opetushevosilla. Valmennuksiin osallistuminen edellyttää ratsastamista vähintään kahdesti viikossa. Valmennusryhmäläiset pääsevät osallistumaan myös kilpailuihin seura- ja aluetasolla.

Itsenäinen ratsastus valvotusti Kokeneiden aikuisratsastajien (K-18) on mahdollista ratsastaa itsenäisesti viikonloppuisin tai arki-aamuisin. Ratsastus on aina valvottua.