Ratsastustunnit

aikuisille ja lapsille kilteillä suomenhevosilla ja poneilla

01

Maastoretket

Eripituisia maastoretkiä reippailla ja varmoilla suomenhevosilla.

02

Tehokas opetus

pienissä ryhmissä antaa mahdollisuuden kehittyä ja vaikkapa kilpailla.

03

Hevoskasvatus

Kasvatamme suomenhevosratsuja. Eri-ikäisiä varsoja myös myytävänä.

04

Opetushevoset

Hunis

Hunajakaneli

eli lyhyemmin Hunis on liinaharja suomenhevonen. Luonteeltaan kiltti ja herkkä, myös osaava, kuuliainen ja hyväliikkeinen. Hyppää oikealla asenteella ja kilpaillut esteratsastuksessa kansallisella tasolla. Kantakirjattu. Hunis on varsonut 2011 ori Lakritsikinuskin (kuvassa 3pv.). Säkäkorkeus 154cm, ratsastajan painoraja 75kg. Suojat etujalkoihin. Hypätessä käytetään mahapanssaria. Maastossa toimii vetohevosena. Hunis on tiine oriista Herkko Hurmaus ja nyt mammalomalla. Palaa takaisin tunneille toivottavasti varsomisen jälkeen mahdollisimman pian.

Merineito

Helga

oikeammin Merineito on Lauran oma kasvatti ja asunut Saajassa lähes koko ikänsä. Se on Hiljuskan varsa, joka on kiltti hoitaa ja yritteliäs ja mukava ratsastaa. Helgalla on hienot liikkeet ja se hyppää hyvin. Helga on kilpaillut aluetasolla kouluratsastuksessa sijoittuen. Helga on kantakirjattu ratsusuunnalle II-palkinnolla, ja se osallistui 2015 suomenhevosten kasvattajakilpailuun kouluratsastuksessa ollen hienosti 11. Helgalle suojat eteen ja taakse. Säkäkorkeus 160cm ja ratsastajan painoraja 85kg. Helga on tiine oriista Hessin Leevi ja odotetaan varsovan toukokuussa 2019.

Aroha Kastanja

Aroha Kastanja

on tallin kuningatar, Lauran kisahevonen, jo neljästi koulumestaruuksissa kilpaillut 1-palkinnon ratsutamma. Kastanja oli 2017 ja 2018 mestaruuksien paras tamma. Kastanja on kiltti hoitaa ja ratsastaessa kuuliainen. Kastanja hyppää hienosti, mutta keskittyy tunneilla vain kouluratsastukseen. Säkäkorkeus 161cm, suojat joka jalkaan. ja ratsastajan painoraja 80kg.

Kassiopeia

Kassiopeia;

on pieni ja pirteä pörröpää. Kassiopeia on syntynyt 2012. Kassiopeia on kiltti ja ratsastaessa reipas. Se hyppää hienosti ja liikkuu luontaisesti hyvässä tasapainossa. Kassiopeia on kantakirjattu ratsusuunnalle ja palkittu hienosti 1-palkinnolla. Se on varsonut 2018 orivarsan Castor Tähtinen. Suojat etujalkoihin. Hypätessä käytetään mahapanssaria. Kaspen Säkäkorkeus 150cm ja ratsastajan painoraja 75kg.

Meri Tomera (Kelmerita - Vili Ponteva)

varsa

Helmi on Hiljuskan viimeinen varsa syntynyt 2013. Se on aivan emänsä näköinen kaunis läsipää. Helmi on pirteä ja energinen ratsastaa, sillä on pehmeät askellajit ja se myös hyppää hienosti. Helmi on aloittanut kilpauransa sijoittumalla aluetasolla kouluratsastuksessa kaudella 2018. Helmi on kerran varsonut, Aava Eloisa asustaa wanhassa pihatossa. Helmi on myös kantakirjattu ja palkittu 2-palkinnolla. Säkäkorkeus 156cm ja ratsastajan painoraja 75kg. Helmille suojat eteen.

Kardemumma (Mantel - Herkko Hurmaus)

varsa

Tallin suurin hevonen on 2013 syntynyt Mantelin varsa. Herkun lempinimi tulee sen isältä. Herkku on ISO yli 170cm korkea, leveä kuin pöytä ja sillä on sellokotelon kokoinen pää. Herkku on kuitenkin kiltti, ajoittain melkoinen sählä. Se liikkuu pehmeästi, vaikkakin muihin verrattuna etenee hieman nopeammin, onhan sillä metrin pidemmät jalatkin kuin muilla. Herkku on vielä koulutusvaiheessa, ja vaatii ratsastajalta apua tasapainoiseen liikkumiseen. Herkulle suojat eteen.

Tuntiponit

Goldencoast Harlem

Harri

oikealta nimeltään Goldencoast Harlem on rodultaan WPB-poni (welsh part bred -poni). Harri on hieman laiskahko ratsastaa, mutta sitäkin nopeammin syttyvä tarpeen vaatiessa. Harri on kiltti ja käy myös pienimmille aloittelijoille. Harri innostuu esteistä ja hyppää hyvällä tekniikalla. Harri ja Reetta kilpaileva niin este- kuin kouluratsastuksessa. Harrille suojat eteen. Säkäkorkeus 137cm ja ratsastajan painoraja 60kg.

Limppu

Limppu

oikealta nimeltään Exzentrics Next in Lyne on rodultaan welsh mountain. Limppu on hieman laiskahko ratsastaa, ja hoitaessa superkiltti ja rauhallinen. Kokonsa puolesta Limppu käy myös pienimmille aloittelijoille ja se on rauhallinen ja mukava talutusponi. Säkäkorkeus 120cm ja ratsastajan painoraja 45kg.

Välimäen Felix

Felix

on rodultaan shetlannin poni eli shettis. Se on pieni, musta ja luonteeltaan rodunomainen (eli perso ruualle ja välillä itsepäinen, kuitenkin kiltti). Felix on reilun metrin korkuinen, mutta vahva kuin härkä sille päälle sattuessaan. Felix toimii hienosti talutusratsastuksessa ja on kuin kotonaan myös erilaisissa tapahtumissa (mm. syntymäpäiväkutsuilla). Felixillä voi myös ajaa. Felix on tunneilla käytössä pienillä ja tomerilla ratsastajilla, sekä alkeistunneilla talutuksessa kaikilla koon puolesta sopivilla. Säkäkorkeus 104cm ja ratsastajan painoraja 50kg.

Pp

Petit Pascal

on belgialainen ratsuponi, joka on vuosia kilpaillut esteillä 120cm asti. PP on isoponi, melkein hevonen ja se on kiltti hoitaa ja herkkä ja osaava ratsastaa. PP hyppää hyvin, mutta on siinä kuuma ja energinen, eikä sovellu esteillä aloittelijoille tai aroille ratsastajille. PP:n säkäkorkeus 147cm ja ratsastajan painoraja on 70kg. suojat etusiin. PP on paljon käytössä myös hevostunneilla.

Mansikka

Strawberry Shortcake

lempinimeltään Mansikka on rodultaan connemara. Mansikka on isoponi, melkein hevonen ja se on kiltti hoitaa ja herkkä ratsastaa. Mansikka hyppää hyvin, mutta on siinä vielä kokematon. Mansikan säkäkorkeus 147cm ja ratsastajan painoraja on 70kg. suojat etusiin.

Pirkka

Monaboy Magic

kutsumanimeltään Pirkka on rodultaan connemara. Pirkka on isoponi, melkein hevonen ja se on kiltti hoitaa ja ratsastaa. Pirkka hyppää hyvin, ja on esteillä lahjakas. Pirkan säkäkorkeus 145cm ja ratsastajan painoraja on 70kg. suojat etusiin.

Fanni

Fanäwa

on rodultaan gotlannin russ-poni. Fanni on tukeva, rauhallinen ja kiltti. Fannin toinen silmä jouduttiin heinäkuussa -14 tapaturman vuoksi poistamaan, mutta se ei tähän kilttiin ja hyväntahtoiseen poniin ole juuri vaikuttanut. Kuitenkin täytyy muistaa Fannia lähestyessä aina erityisesti jutella, ettei se pelästy. Säkäkorkeus 124cm ja ratsastajan painoraja 50kg.

Loppa

Kleiner Donner

on kirjava sekarotuinen intiaaniponi. Donner on kiltti ja ratsastaessa reipas, joskin vielä hieman kokematon ja ajoittain arka. Säkäkorkeus 129cm ja ratsastajan painoraja 60kg.

Loppa

Snälla Lourdes

on rodultaan Fannin tapaan russi. Loppa on kiltti ja ratsastaessa reipas, joskin vielä hieman kokematon. Siksi sen ratsastajalta vaaditaan hyvää tasapainoa ja johdonmukaista apujen käyttöä. Säkäkorkeus 125cm ja ratsastajan painoraja 50kg.

Törnrosa

Törnrosa

eli Ruusu on valko-musta-kirjava intiaaniponi. Ruusu on hyvin kiltti hoidettaessa ja ratsastaessa reipas ja tottelevainen. Säkäkorkeus 122cm ja ratsastajan painoraja 50kg.